Údržba kola (servis)

8. července 2015
ilustrační foto: řetěz kola na kazetě
 
    Zde Vám budu popisovat servis, který na svém kole provádím sám. Nebudu tuto podkategorii nadále kategorizovat, ale budu psát články chronologicky pod sebe. Dnes napíši něco o údržbě řetězu a příště možná o výměně duše, atd.  
 
8. července 2015

1. Údržba řetězu (servis)

    Dnes Vám povím o dalším doporučení mého známého. Moje žena měla kolo asi 1 rok a já přemýšlel, jak se o něj alespoň trošku postarám a to hlavně z důvodu, že na něm nejezdí sama, ale i s naším špuntíkem na sedačce a navíc občas si jej půjčím já (i bez sedačky) - je to naše nejlepší kolo - prostě jej využíváme hojně. Všimnul jsem si, že jí trošku za tu dobu zreznul řetěz a tak jsem se zeptal, co vše mohu pro své kolo udělat nebo zda jej servisovat pro jistotu? 
 
    Protože je to můj známej a je to férovej chlap, řekl mi, že pokud nemám s kolem nějaký problém, bude stačit, když řetěž očistím od nečistot a namažu nějakým kvalitnějším olejem - klidně nějakým WDéčkem. Na odstranění nečistot postačí starší hadr - žádná věda. Snažte se opravdu veškerou nečistotu odstranit a to nejen na retězu, ale i na ostatních částech, kde může docházet k usazování těchto nečistot. Pokud pořádně očistíte a namažete, okamžitě při jízdě poznáte rozdíl, a nejen Vy, ale i Váš řetěz již nebude "ozdobený rzí" a bude si na Vašem kole hovět hezky mlčky a bez odporu. Přeji Vám bezpečnou jízdu!    
 
Příště

2. Výměna duše

Připravuji....
 
 
 
    Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze mé subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikuji, nepřebírám v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Moje řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!