Zámek na kolo

8. července 2015
ilustrační foto: zámek na kolo (buď špatně použitý nebo na stálo využívaný :) )
 
    Od jednoho známého, který prodává kola a vím, že se vyzná, mi bylo doporučeno, že když už pořizuji své ženě nové kolo, měl bych myslet i na ostatní příslušenství. Trošku jsem s tím počítal, ale neuvědomil jsem si, že to má větší váhu, než jsem si myslel.
 
    Já vám chci teď pouze vypíchnout to, co se mi zdá jako nejvíce smysluplné příslušenství ke kolu, co můžete pořídit. Tím samozřejmě nechci znevažovat ostatní, ale toto je prostě takové zásadnější. Když už to kolo pořizujete, chcete, aby Vám chvíli vydrženo, ne? :) 
 

Zámek na kolo

    Nemyslím to nijak zle, ale v ČR to moc neřešíme, takový ten zažitý zvyk - na všem ušetřit - nemá vždy smysl. Vrátím se k tomu, co mi ten můj známý doporučil. Řekl mi, že pokud kupuji kolo, existuje takové nepsané pravidlo, že bych si měl pořídit zámek, který odpovídá 10% hodnoty kola. Ze začátku se mi to moc nezdálo, protože se to prodraží, ale nakonec jsem souhlasil. A po 2 letech Vám mohu říct, že to kolo ještě pořád máme ;) Navíc kdykoliv to kolo zamykám, mohu upřímně říci, že mám lepší pocit. I když tomu zamykání se snažím, co nejvíce vyhýbat a když už, tak na co nejkratší dobu. Navíc si s sebou beru často ještě sedlo. Prostě se snažím snižovat zalíbení mého kola někomu jinému. A daří se to! Tak to je vše - to je krátké, že? ;)
 
 
 
 
    Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze mé subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikuji, nepřebírám v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Moje řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!